Menu

KUASAI PEMASARAN BLOG

"Rahsia blog bisnes yang membantu meningkatkan jualan perniagaan dibongkarkan"

blog bisnes kian dilupakan...betul ke?

 

Makin lama, makin ditinggalkan. Dahulu BLOG memainkan peranan amat penting dalam dunia alam maya. Kini, suram-suram aje, namum sebenarnya bagi seorang blogger, blog tetap ada POWER nya. Mungkin ramai tinggalkan penggunaan BLOG lagi-lagi untuk bisnes kerana adanya persaingan dalam penggunaan platform online lain seperti laman sosial Facebook, Instagram, WhatsApp dan sebagainya. Apa-apa pun, sebenarnya setiap platform online ada kekuatannya tersendiri.

Kenapa BLOG diperlukan dalam bisnes anda?

Kenapa BLOG ?

  1. Isi kandungan boleh ditulis banyak-banyak dalam blog kita ni berbanding dengan laman sosial yang terhad dalam penulisan.
  2. Bila isi kandungan yang banyak mengenai perniagaan kita, pelanggan mudah memahami apa prduk/ servis yang kita sedang promosi/ jual
  3. Blog perniagaan akan menyakinkan pelanggan dengan penerangan yang lengkap setiap produk/ perkhidmatan yang kita tawarkan
  4. Blog sebagai catatan harian macam diari, jadi bila kita ada lakukan aktiviti promosi produk, kita update kandungan dalam blog ini. Jadi pelanggan sentiasa nampak aktiviti perniagaan dan bertambah yakin.
  5. Kandungan blog yang kita taip dalam blog akan disusun rapi dengan tajuk dan tarikh kita 'update'. jadi maklumat itu senang nak dicari oleh pelanggan untuk membaca.
  6. Paling best guna Blog, ia juga menarikan ranking dalam carian Google dengan kata kunci yang kita dah 'setting' dan popular. Bila ranking terbaik, mudah la pelanggan nak menjumpai perniagaan kita di alam maya ini.

 

Kekuatan BLOG berbanding dengan platfom online lain?

Kekuatan BLOG ?

Ya, kita dah biasa dengan platfom online dan kebanyakannya guna laman sosial. Betul kan. Apapun, blog ada kekuatannya tersendiri. Seperti yang dijelaskan tadi, blog adalah catatan macam diari. Jadi lagi banyak kita menulis di blog bisnes kita, lagi mudah dicari oleh carian Google.

 

 

 

 

 

 

Jaringan ke lain-lain platfom

Hubungkait

Yang ni paling digemari dalam bab viral. Isi kandungan blog mudah di'viral'kan oleh blogger atau pelayar internet. Klik  saja butang 'share', dah tersebar ke seluruh platfom online. Bila dah viral, perniagaan anda secara tidak langsung akan berada dalam alam maya dekat dengan pelanggan

 

 

Ahh...Tak tahu pulak nak buat blog ni? Tolong-tolong. 

MEMPERKENALKAN

eBook : KUASAI PEMASARAN BLOG

 

Saya merasakan bahawa inilah saat nya setelah mengenalpasti bahawa ramai usahawan hanya fokus kepada laman media sosial sahaja iaitu FB....apabila ditanya kenapa, kebanyakkan mengatakan bahawa antaranya....tak pandai blog la, baru nak berjinak dengan blog, pernah dengar orang suruh guna blog tapi tak tahu kelebihannya dan banyak lagi jawapan mereka..... Maka dengan itu, sebagai permulaan, saya menulis dengan cepat dan padat “Kuasai Pemasaran Blog –   Teknik dan Strategi Khas Untuk Usahawan Meningkatkan Perniagaan Sehingga 5 kali Ganda”

KHAS UNTUK USAHAWAN

Untuk Anda

Ya, Betul eBook ini khas untuk usahawan yang nak bina dan lancarkan Blog sebagai platfom atau Kedai Online anda. Bermula dari TIADA nya sehingga bagaimana nak guna Blog sebagai medium pemasaran online yang power masa kini. Semuanya LENGKAP diterangkan, khas untuk anda sebagai usahawan.

 

Mungkin pelik kenapa untuk anda yang bergelar usahawan?

Kali ini kami kupaskan Blog dari sudut pemasaran online bukan dari cerita biasa-biasa sebab dalam medium Blog itu adanya 'marketing' yang tersirat sebenarnya. Tak percaya? Ok, cuba anda taip di carian Google, apa-apa sahaja perkataan dari sudut produk atau servis. Google akan menyenaraikan senarai laman-laman web, laman sosial dan juga laman Blog ini. Setiap perkataan dalam alam maya akan dipaparkan di carian Google itu, cuma kedudukan 'ranking' sahaja yang atas atau bawah-lagi bawah. Itu saya kupaskan dalam tips 'Bagaimana nak naikkan ranking Blog kita di carian Google'.

 

 

BETUL KE AKU NI?

Dalam bisnes, memang banyak kena fikir tentang pemasaran

Fenomena ini biasa. Memang kita kena fikir strategi dan teknik yang sesuai dengan pemasaran kita pada masa kini. Bukan lagi hanya guna pemasaran biasa-biasa, sekarang adalah masa guna pemasaran sesuai dengan peredaran masa. Pemasaran Online. Dan Blog adalah salah satu cara dalam pemasaran online.

Fikir lama-lama akan membuatkan persaing anda mendahului maklumat perniagaan di alam maya ini. Lagi lama anda fikir, YA-Tidak, makin kedepan lah pesaing anda. Anda tak nak begitu kan?

Dah sampai masa untuk kita bertindak, dalam melakukan pemasaran online menggunakan Blog Bisnes

 

 

 

 

BONUS UNTUK ANDA - group 'coaching' di whatsapp

 

KAMI BIMBINGKAN ANDA DALAM GROUP ONLINE - WHATSAPP

Ok, ini BONUS khas untuk anda. Jarang-jarang kami berikan BONUS sebegini kepada mana-mana bisnes kami. Bila anda tempah sekarang eBook 'KUASAI PEMASRAN BLOG', anda akan dimasukan dalam group rahsia kami. Group ini akan membincangkan sebarang permasalahan yang perlu anda lakukan sepanjang dalam mengendalikan Blog anda sendiri nanti. Kami bimbing secara online. 

 

TAWARAN KAMI

PROMOSI SEMPENA BULAN RAMADHAN & RAYA EIDULFIITRI

RM150 

RM10

 

Cepat! Bertindak sekarang dalam menguasai ilmu pemasaran Blog

LAKUKAN SEKARANG

DIURUS OLEH

No A-4-1 Blok A Putra Walk, Jalan PP 25, Taman Pinggiran Putra, 43400 Seri Kembangan, Selangor

LOKASI PEJABAT KAMI